Formule 1

Zak Brown wil geen geheimen voor vertrekkende Sainz: "McLaren houdt geen informatie achter voor Carlos"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2020 12:46 • Print artikel

WOKING - Ondanks het feit dat hij aan het einde van het seizoen naar Ferrari vertrekt, zal McLaren dit seizoen niets verbergen voor Carlos Sainz, zegt teammanager van McLaren Zak Brown.

null


De Spanjaard Sainz ging akkoord met een deal met het Italiaanse team, kort nadat was aangekondigd dat Sebastian Vettel zou vertrekken bij de Scuderia. Sainz op zijn beurt zal worden vervangen door Daniel Ricciardo.

Vaak wanneer teams weten dat coureurs op weg naar buiten zijn, houden ze informatie voor de coureur achter om te voorkomen dat ze die aan hun nieuwe werkgevers geven. McLarens teambaas Zak Brown denkt echter niet dat dit nodig zal zijn als gevolg van de bevriezing van de ontwikkeling van de auto.

"We willen het maximale uit het ingekorte seizoen halen. Ik denk daarom dat het niet erg productief is om informatie achter te houden", zei hij tegen Sky Sports.

"We zullen ook doorgaan met het 2020-chassis in het komende seizoen. Als we in normale tijden hadden geleefd, zouden we nu met de ontwikkeling van de nieuwe auto bezig zijn. Dan zouden we Carlos niet alles hebben laten zien. Maar de gloednieuwe F1-auto's komen pas in 2022."

"De ontwikkeling van de huidige auto's is grotendeels bevroren, dus we zullen onze uitstekende relatie met Carlos blijven onderhouden, we zullen als een open boek zijn voor Sainz."

McLaren gaat door een enorm moeilijke periode, met financiŽle problemen die de toekomst van het team bedreigen. Desondanks blijft Brown optimistisch voor het komende seizoen dankzij de sterke coureursformatie van het team. "Ik weet dat het middenveld nog sterker zal zijn dan in 2019, maar ik heb goede hoop."

"En dat begint met de coureurs. Carlos Sainz en Lando Norris zijn erg competitief, maar ze kunnen goed met elkaar opschieten. Ik ben best trots op hoe we het gedaan hebben. We zijn een team waarin de coureurs zich op hun gemak kunnen voelen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS