Formule 1

Zak Brown houdt zijn hart vast: "Het seizoen 2020 kan wel eens korter zijn dan iedereen hoopt"

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2020 15:49 • Print artikel

McLaren-directeur Zak Brown denkt dat het Formule 1-seizoen 2020 wel eens korter zou kunnen zijn dan iedereen hoopt. Er zijn nu acht races op zes verschillende circuits bevestigd, maar de F1 hoopt alsnog tot 15-18 races te komen. Volgens Brown kunnen de aanhoudende maatregelen tegen het coronavirus meer roet in het eten gooien dan iedereen op dit moment denkt.

Zak Brown


"Er is geen garantie dat we zo veel races krijgen als we hopen", zegt Brown in de podcast F1 Nation op de website van de Formule 1. "Er zullen zeker nog races bijkomen, maar het feit dat we weer gaan racen zorgt er niet voor dat alles weer normaal is. We moeten heel voorzichtig te werk gaan als we komende week weer gaan beginnen. Iedereen zal de regels moeten volgen en behoudend zijn."

Dat de Formule 1 weer gaat beginnen, zorgt voor inkomsten voor de teams. Als er in 2020 helemaal niet geracet zou zijn, hadden teams in forse financiŽle problemen kunnen belanden. "Dan was het ook voor ons zeer moeilijk geworden", beaamt Brown. "We moeten blijven vechten en dit jaar zien te overleven. Gelukkig hebben alle teams het tot nu toe overleefd door het harde werk dat verzet is, maar we zijn er nog niet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS