Formule 1

Wat wordt de line-up bij Mercedes in 2021?: "Hopelijk kiest Mercedes net als Red Bull en Ferrari voor een jongere coureur"

Uitgegeven door Bart • 26 mei 2020 19:08 • Print artikel

Wat wordt de line-up bij Mercedes in 2021? Dat is de grote vraag nu de contracten van zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas aflopen. De regerend wereldkampioen bij de constructeurs kan simpelweg met beide coureurs verlengen, maar nu ook de Duitse coureur Sebastian Vettel beschikbaar is, maakt dat de keuze lastiger. En dan heeft Mercedes ook George Russell nog achter de hand. De 22-jarige Brit hoopt dat de Duitse formatie voor de jeugd gaat kiezen.

George Russell


De concurrentie zet in op jonge, talentvolle coureurs. Red Bull doet dat al jaren en met succes zo blijkt met Vettel en recenter met Max Verstappen en nu breekt Ferrari ook met haar traditie door de jongste line-up in 50 jaar samen te stellen met Charles Leclerc en Carlos Sainz. Russell hoopt op een kans bij een topteam. "Mercedes heeft het juniorenprogramma niet voor niets", zegt Russell in The F1 Show van Sky Sports. "Dat geldt ook voor Red Bull en Ferrari. Het doel is om een jonge coureur op te leiden en naar het eerste team te brengen."

"Alles draait om timing", weet ook Russell. "En er zijn maar twee stoeltjes per team beschikbaar en dat geldt natuurlijk ook voor Mercedes. Lewis presteert al jaren geweldig en Valtteri vult hem enorm goed aan. Ze hebben jaren op rij de constructeurstitel gewonnen. Een deel van het team zal zich afvragen waar de noodzaak is om de line-up te veranderen."

"Maar aan de andere kant moet je ook kijken naar de concurrentie. Bij Ferrari kunnen ze misschien wel vier, vijf of zes jaar door met de combinatie Carlos en Charles. Hetzelfde geldt voor Daniel en Lando bij McLaren en Max en Alex bij Red Bull. Voor een bedrijf is stabiliteit enorm belangrijk. Het is mooi dat deze teams naar de toekomst kijken en we zien wel wat er gaat gebeuren. Hopelijk kiest Mercedes net als Red Bull en Ferrari ook voor een jongere coureur."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS