Formule 1

Waarom Sebastian Vettel juist NIET binnenhalen: "Hij kan zich niet eens meten met Charles Leclerc"

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 juli 2020 07:33 • Print artikel

Sebastian Vettel wordt al diverse keren in verband gebracht met Racing Point. De Duitse F1-coureur zou daar mogelijk Sergio Perez kunnen gaan vervangen, maar als het aan voormalig F1-teambaas Eddie Jordan ligt, zou hij de viervoudig wereldkampioen Formule 1 niet aannemen.

Sebastian Vettel


"Natuurlijk zal Racing Point hem graag in de auto zien", zegt Jordan in de podcast F1 Nation. "Ik behaalde mijn beste resultaten ook met Damon Hill in de auto en hij zat toen al kort op zijn pensioen. Een viervoudig wereldkampioen als Vettel is een grote prijs voor ieder team, maar waarom zou Racing Point dat doen? Om Vettel binnen te halen moeten ze Sergio Perez overboord gooien, zijn contract afkopen, Vettel een hoog salaris geven en je verknalt het huidige goede ritme binnen het team."

"Dan hebben we het nog niet over Vettel zelf gehad", vervolgt Jordan. "Kan hij zijn drive en enthousiasme ooit nog terugvinden? Op zijn leeftijd is dat niet aannemelijk. Ook door het feit dat er de laatste tijd zo veel jonge gasten doorbreken."

"Vorig jaar kreeg Vettel nog veel krediet en zou hij Leclerc in zijn eerste jaar bij Ferrari wel een lesje gaan leren. Maar dat gebeurde niet en Leclerc is nu de nummer één van Ferrari. Hoe kan Vettel de strijd met Lewis Hamilton aangaan als zich niet eens kan meten met Leclerc? Dat is de manier zoals ik ernaar zou kijken als ik teambaas zou zijn."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS