Formule 1

Voormalig personal trainer vertelt wat Max Verstappen nog niet onder de knie had: "Verstappen was erg slecht in positionering"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 mei 2020 10:34 • Print artikel

Jake Aliker was vijf jaar de trainer van Max Verstappen. De Formule 1-coureur beëindigde deze samenwerking, omdat de personal trainer in de raceweekenden niet beschikbaar was vanwege privéomstandigheden. In de podcast Athletic Evolution kijkt Aliker nu terug op de samenwerking met de Red Bull-coureur. In deze podcast vertelt de trainer wat de Nederlander allemaal nog niet beheerste, toen hij bij Toro Rosso kwam.

Max Verstappen F1 Red Bull portret

“Verstappen was erg slecht in het oefenen van de pitstops tijdens de vrije training sessies”, aldus Aliker. “Ik moest met hem werken aan zijn positionering, omdat voor een mecanicien elke inch belangrijk is en voor een tiende van een seconde kan zorgen.”

Aliker en Verstappen gingen daar samen aan werken en het werd duidelijk beter. Daarentegen hoefde er weinig aanpassingen gemaakt te worden met betrekking tot het racen zelf. “Gedurende de race was Max altijd accuraat”, vertelt de trainer. “Dan was hij bijna perfect en met Red Bull heb je bovendien een team dat bekend staat om haar snelle pitstops.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS