Formule 1

Vettel zegt dat Mugello een Grand Prix na de test 'verdient': "Een van de favoriete circuits van alle coureurs"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 26 juni 2020 03:15 • Print artikel

Sebastian Vettel zegt dat het circuit Mugello het 'verdient' om een Grand Prix te hosten nadat hij deze week op de Italiaanse omloop een halve dag had getest in de Ferrari SF71H uit 2018.Vettel splitste het rijden op het Ferrari-circuit met teamgenoot Charles Leclerc als voorbereiding op de uitgestelde start van het Formule 1-seizoen dat op 5 juli begint op de Red Bull Ring.

Mugello heeft zich ontpopt als een serieuze kanshebber om voor het eerst een wereldkampioenschapsrace te organiseren, waarbij de F1 nog steeds evalueert of er extra races in West-Europa aan het programma moeten worden toegevoegd, wat eerder deze maand is bevestigd.

Het is één van de belangrijkste kanshebbers op een race samen met Hockenheim en Algarve, maar hoewel de baan regelmatig is genoemd als potentiële locatie, is dit de eerste keer dat een hooggeplaatste werknemer binnen Ferrari deze mogelijkheid noemt.

"Ik denk echt dat Mugello het verdient een Formule 1 Grand Prix te organiseren", zei Vettel in een Ferrari-persbericht.

In een video die door het team op sociale media is verspreid, voegde hij eraan toe: "Het is duidelijk geweldig de kans te hebben om na zo'n lange tijd weer in de auto te zitten. Het voelde ongelooflijk op een circuit als dit."

"Ik denk dat Mugello één van de favoriete circuits van alle coureurs is, dus als we dit jaar hier komen om een grand prix te rijden, zou dat geweldig zijn. En het zou nog beter zijn als we fans op de tribune mogen hebben."

Vettel testte op het circuit voor het laatst in 2012 toen hij nog voor Red Bull reed. Dat was tijdens een F1-groepstest.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS