Formule 1

Verschil tussen Max Verstappen en Albon verklaard: "Voetenwerk van Max is briljant"

Uitgegeven door Bart • 1 augustus 2020 12:09 • Print artikel

Op de vrijdag in Silverstone kampten Max Verstappen en Alex Albon toch nog met wat balansproblemen. Het ging voor Verstappen al een stuk beter dan de races hiervoor in Hongarije en Oostenrijk, maar zijn teamgenoot crashte voor het tweede weekend op rij in een vrije training. F1-journalist Peter Windsor legt uit waar het verschil in klasse ligt.

Max Verstappen


"Alex en Max hebben vooral in de langzame bochten last van onderstuur", zegt Windsor in een video op Youtube. "Misschien lag het aan wind, maar het zit ook in het verschil in kwaliteit bij de coureur. Alex is een goede coureur, maar in het midden van de bocht kan hij de auto minder manipuleren dan Verstappen. Dat is wat er gebeurde bij Stowe. Alex mag dan een nieuwe engineer hebben, maar dat zorgt er niet voor dat Alex gedisciplineerder moet worden in de langzame bochten. Daar komt Max mee weg, omdat hij zo goed is."

"Ik zag beelden van Max in Copse en hij werd boos omdat hij middenin de bocht onderstuur had. Zo heb ik Max nog nooit zien rijden, maar hij kwam er mee weg, omdat hij zo goed is. Het is vergelijkbaar met Fernando Alonso, zijn voetenwerk is domweg briljant. Dan zie je hoe goed Max in de langzame bochten is. Dat heeft Alex niet."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS