Formule 1

Verdwijnt Renault niet alleen van de F1-grid, maar helemaal? "Ja, Renault kan gaan verdwijnen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 25 mei 2020 14:00 • Print artikel

De Franse minister van financiën Bruno Le Maire heeft onthuld dat Renault wel eens van de F1-grid kan vertrekken vanwege de Coronacrisis, maar zelfs van de markt zou kunnen verdwijnen als automerk. Recent werd bekend gemaakt dat de Franse staat een belang van 15 procent neemt in de autofabrikant en een lening van 5 miljard geeft om het merk te redden. Er zijn echter wel voorwaarden aan de lening gekoppeld en die worden pas gegeven wanneer de staat weet wat de strategie van Renault gaat zijn.

Daniel_Ricciardo_Renault_F1_Monaco

“Ja, Renault kan gaan verdwijnen”, reageerde de minister, toen hem gevraagd werd naar de problemen bij het merk. Aankomende woensdag houdt de fabrikant een persconferentie en er gaan geruchten dat het hervormingsplan het einde van het F1-programma van de fabrikant gaat betekenen. Door teammanager Cyril Abiteboul worden de geruchten ontkend. De Fransman nam zelfs deel aan de discussies over het budgetplafond.

“Ik volg voortdurend het laatste nieuws en ik hoop dat ondanks de algehele situatie in de industrie, Renault doorgaat met de Formule 1”, reageert Alpha Tauri-coureur Pierre Gasly tegen GrandPx.news. “Renault is een groot deel van de historie van de sport. Als Fransman en fan van de sport, wil ik ze door zien gaan en vechten voor titels!”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS