Formule 1

UPDATE: Weersverwachting F1 GP Silverstone - mix van zon en bewolking en slechts een enkele regenbui

Uitgegeven door Ed Aldus • 1 augustus 2020 07:04 • Print artikel

De Formule 1 maakt zich op voor de Grand Prix van Groot-Brittannië op het F1-circuit van Silverstone. Met welk weertype krijgen mannen als Max Verstappen en Lewis Hamilton te maken tijdens de Britse GP? Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachting voor de komende dagen. Over het gehele jaar valt er flink wat regen in Engeland. In Silverstone valt in het algemeen minder regen dan in de rest van het midden van Engeland. In augustus en in december valt met 60 mm de meeste regen. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt in juli 21,1 graden en in augustus 20,5 graden. De hoogste temperatuur ooit gemeten bedroeg 33 graden. Juli is de maand met de meeste zonuren, de zon schijnt gemiddeld zo'n 200 uur in graafschap Northamptonshire.

Weersvoorspelling Formule 1 GP van Engeland Max Verstappen F1 Silverstone


Vandaag wordt de laatste vrije training verreden gevolgd door de kwalificatierondes. Met een westenwind wordt dan merkbaar koelere lucht aangevoerd. Er is een mix van zon en bewolking en er valt slechts een enkele regenbui. De temperatuur komt niet hoger meer dan 23 graden en de matige wind waait uit het westen.

Zondag worden de punten verdeeld in de Britse Grand Prix. Het weer voor de coureurs ziet er goed uit met zonnige perioden en stapelwolken en het blijft droog. Met een middagtemperatuur van 21 is het nog een fractie koeler. De westenwind waait matig, windkracht 3. /Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS