Formule 1

Twijfel over verhaal van Pérez: "Hij staat onder druk en dan neem je risico's..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 augustus 2020 13:24 • Print artikel

SILVERSTONE - Sergio Pérez kon afgelopen weekeinde niet starten in de Grand Prix van Groot-Brittannië omdat de coureur van Racing Point positief had getest op het coronavirus. Pérez raakte waarschijnlijk geïnfecteerd tijdens zijn reis naar Mexico. Ziggo-pitreporter Jack Plooij noemt het een zeer onverstandige actie van de Mexicaan.

Sergio Pérez Racing Point F1


"Dat was zijn eigen schuld. Hij stapt toch op het vliegtuig naar een brand?", zegt Plooij in een interview met Motorsport. Volgens hem had Pérez niet naar zijn moeder in Mexico moeten gaan. "Ik denk echt niet dat het verstandig is wat hij gedaan heeft."

Pérez' moeder was in het ziekenhuis opgenomen geweest na een ongeluk, maar Plooij twijfelt eraan of het de enige reden van het bezoek aan Mexcio is geweest. "Hij zei dat. Maar ik denk niet dat dat helemaal waar is. Hij moest wat geld ophalen en met Carlos Slim bespreken of ze naar Haas of Alfa Romeo wilden gaan. Ik begrijp dat hij in zijn situatie met Slim wilde praten", verwijst Plooij naar één van de grote financiers van Pérez. Er is een kans dat Sebastian Vettel in 2021 zijn plaats bij Racing Point zal innemen.

Hoewel Plooij niet helemaal zeker is van zijn zaak, is hij hard voor de Mexicaan. "Je gaat niet voor de lol tussen de races door terwijl je het risico loopt de ziekte op te lopen. Ik denk dat het echt stom is wat hij gedaan heeft. Dat klinkt misschien gemeen en als hij echt alleen voor zijn moeder die kant op ging, dan heb ik het helemaal mis, maar ik kan het me nauwelijks voorstellen. Hij staat onder druk en dan neem je risico's."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS