Autosport Internationaal Toerwagens • Autosport INT Diversen

Toyota Gazoo Racing besluit niet deel te nemen aan 2020 Editie van de 24 Uur van de Nürburgring

Uitgegeven door Peter Vader • 21 mei 2020 15:02 • Print artikel

Toyota Gazoo Racing heeft besloten niet deel te nemen aan de 48ste editie van de 24 uur van de Nürburgring Endurance Race ("24 Uur van Nürburgring"), die gepland staat voor 24 tot en met 27 september 2020. De race was oorspronkelijke gepland in mei, maar werd verplaatst naar september als gevolg van Covid-19. Sinds de eerste deelname in 2007, heeft Toyota Gazoo Racing dertien opeenvolgende jaren deelgenomen aan de 24 uur van de Nürburgring. Deze race is de spil van de activiteiten als het gaat om "het maken van steeds betere auto's."

Toyota Gazoo Racing Lexus 24H Nurburgring

Het Toyota Gazoo Racing team bij de 24 Uur van de Nürburgring 2019


Vertraagde ontwikkeling
Toyota monteurs en ingenieurs waren van plan om deel te nemen aan de 2020-editie van dit jaar van de 24 uur van de Nürburgring met een Lexus LC raceauto, die ze zelf ontwikkeld hadden en ze waren al bezig met de nodige voorbereidingen. De wereldwijde verspreiding van COVID-19 heeft echter geleid tot reisbeperkingen en het TGR-team had niet genoeg mogelijkheden om rijtests uit te voeren op de Nürburgring. Dit heeft een aanzienlijke impact gehad op de ontwikkeling van de raceauto.

Veeleisend
Dit jaar was het team van plan om een nieuwe motor en verschillende nieuwe technologieën te verwerken in de Lexus LC. “Gezien de huidige omstandigheden en gezien hoe veeleisend de 24 uur van de Nürburgring is voor de deelnemende raceauto's, zou het moeilijker zijn gebleken voor het team en de raceauto om de 24 uursrace op een veilige manier te voltooien. Om deze redenen heeft Toyota Gazoo Racing besloten om dit jaar niet deel te nemen aan de 24 uur van de Nürburgring”, aldus een officiële verklaring van Toyota.

Ongewijzigd belang
Het persbericht wordt vervolgd met: “Toch blijft de 24 uur van de Nürburgring de basis van de Toyota Gazoo raceactiviteiten, en het belang ervan voor onze organisatie blijft ook ongewijzigd. We zijn daarom vastbesloten om de deelname aan de race volgend jaar weer op te pakken. Ons besluit om dit jaar niet deel te nemen heeft tijd vrijgemaakt, die we effectief willen gebruiken door alvast aan de voorbereidingen voor de race van volgend jaar te beginnen. We zijn van plan er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat we op de grid staan van de 2021-editie van de 24 uur van de Nürburgring, die in juni zal worden gehouden. Uiteraard met een nog sterker team en auto, zodat we kunnen voldoen aan de verwachtingen van onze fans.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS