Formule 1

Touwtrekken in de F1: moederbedrijf Mercedes wil Sebastian Vettel, Toto Wolff wil Hamilton en Bottas

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 mei 2020 13:10 • Print artikel

Het moederbedrijf van Mercedes, Daimler lijkt voor Sebastian Vettel te willen gaan. De toekomst van de Duitser is op dit moment binnen de Formule 1 onderwerp van gesprek, nadat de Scuderia en de viervoudig wereldkampioen bekend maakten na dit jaar uit elkaar te gaan. In Stuttgart lijken ze dus weer graag een Duitser in de Mercedes F1-auto te willen hebben. Bij de Silberpfeile moeten de coureurs voor 2021 nog bekend gemaakt worden.

Mercedes F1

Zowel het contract van Lewis Hamilton en Valtteri Bottas lopen aan het einde van het jaar af. Dus er is een kans dat Vettel een plekje kan bemachtigen bij Mercedes en de Duitse coureur lijkt daar alles op in te zetten. Journalist Giuliano Duchessa, een FIA geaccrediteerde journalist, legt nu een interessant scenario neer. “De directie van Daimler zet grote druk om Vettel voor 2021 onder contract te nemen”, aldus Duchessa op Twitter. Alleen is het teambaas Toto Wolff die op de rem trapt en een potentiële deal met Lewis Hamilton wil rondmaken en hij wil daar graag Valtteri Bottas voor nog een seizoen naast de wereldkampioen hebben. Wanneer de Oostenrijker gevraagd wordt naar Vettel, reageert hij diplomatiek en flirterig. De teambaas zegt dat het vastleggen van de coureur erg goed is vanuit marketing perspectief voor Mercedes. Tegelijkertijd zegt hij dat de focus vooral ligt op het vasthouden aan de huidige coureurs.

Vettel liet al ontvallen dat in de onderhandelingen met Ferrari, het geld niet het probleem was. Daarmee lijkt de Duitser dus bereid om terug te gaan van een salaris van 40 miljoen naar 12 miljoen per jaar. Dat is in vergelijking met Hamilton die 50 miljoen per jaar verdient een schijntje voor Mercedes. De beschikbaarheid van Vettel kan niet anders tot gevolg hebben dat de onderhandelingspositie van Hamilton financieel verslechterd is.


Overigens is het niet vreemd dat Wolff graag aan de huidige line-up vast wil houden. De teambaas kan goed door een deur met Hamilton en weet daarmee wat hij in huis heeft. Daarnaast is hij ook de manager van Bottas.

Waar deze winter nog met verbazing werd gereageerd op de snelle overeenkomsten van Charles Leclerc en Max Verstappen, zijn deze achteraf zeer verstandig geweest. Zowel de Monegask als onze landgenoot ondertekenden financieel zeer lucratieve contracten, die nu mogelijk vele malen minder waard waren geweest als zowel Hamilton als Vettel op de markt zouden zijn.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS