Formule 1

Stoelendans Renault F1: opties genoeg met Alonso, Vettel en Christian Lundgaard: "Er is geen stress, we hebben genoeg tijd"

Uitgegeven door Peter Vader • 20 mei 2020 10:10 • Print artikel

Een bron bij het fabrieksteam van Renault meldt dat er geen haast is om de opvolger van Daniel Ricciardo voor 2021 te bepalen. Op het eerste gezicht lijkt het team in een crisis te verkeren, waarbij de ondertekening van een grote naam als Ricciardo bij naaste concurrent McLaren en een moederbedrijf dat financieel worstelt om te midden van de Corona-crisis het hoofd boven water te houden. Groupe Renault heeft een door de staat gegarandeerde lening van 5 miljard euro afgesloten om de wereldwijde crisis te doorstaan, waarbij het Franse tijdschrift Auto Hebdo het vermoeden formuleerde: "In dit verband kan de Formule 1 als een lichtzinnige uitgave worden beschouwd."

Christian Lundgaard F2 Renault
Christiaan Lundgaard: "Ik moet mij volledig concentreren op de Formule 2, maar de F1 is natuurlijk wel het doel"

Maar een bron dicht bij het F1-team zegt dat hoewel de autofabrikant het misschien moeilijk heeft, de situatie 'niet zo slecht' is bij het in Enstone en Viry gevestigde team. Fernando Alonso en Sebastian Vettel - beide meerdere keren wereldkampioen - worden gelinkt aan Ricardo’s stoel voor 2021, maar dat geldt ook voor Renault-junior Christian Lundgaard. De anonieme bron van het team zegt dat Renault geen haast heeft om een beslissing te nemen. Alessandro Bravi, manager van de nieuwe Formule 2-coureur Lundgaard, is het daarmee eens. "Christian moet zich volledig concentreren op de Formule 2", vertelde hij aan het tijdschrift BT, verwijzend naar de 18-jarige Deen die momenteel de beste coureur van Renault is. "Formule 1 is natuurlijk het doel, maar het is te vroeg om over 2021 te praten. Er is geen stress, we hebben genoeg tijd", drong Bravi aan.

Babe-box

Xtra

COLUMNS