Formule 1

Stoelendans Renault F1: er meldt zich nog een rijder op de transfermarkt! "Hun laatste podium heb ik behaald"

Uitgegeven door Bart • 27 juni 2020 06:09 • Print artikel

Romain Grosjean hoopt ook volgend jaar weer in de Formule 1 actief te zijn. Zijn team Haas heeft zich nog niet uitgesproken over een langer verblijf in de koningsklasse van de motorsport. Aan de andere kant weet de 34-jarige Zwitserse Fransman ook dat er bij zijn oude team Renault een stoeltje vrij is na het vertrek van Daniel Ricciardo naar McLaren. Grosjean wikt en weegt, maar sluit een terugkeer naar zijn oude team zeker niet uit.

Romain Grosjean


Grosjean begon zijn carrière in 2009 met zeven races voor het Renault F1-team als vervanger van de weggestuurde Nelson Piquet jr. Vervolgens reed hij tussen 2012 en 2015 vier jaar bij Renault's opvolger Lotus en pakte daar tien podiums mee. "Het zou een mooi verhaal zijn om bij Renault terug te keren", aldus Grosjean in een podcast van ESPN. "Ik heb 10 jaar in Enstone doorgebracht en zij hebben het merendeel van mijn carrière gefinancierd. En het laatste podium van Enstone heb ik behaald."

"Aan de andere kant zou het ook mooi zijn om bij Haas te blijven", zegt Grosjean. "Maar we hebben dit jaar nog geen race gereden en praten al over volgend jaar. Dat is wel een beetje raar natuurlijk. Laten we eerst maar gaan racen, dan kunnen we na de eerste paar races wel over 2021 na gaan denken."

De transfermarkt werd in gang gezet door de aankondiging van het vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari. Carlos Sainz werd aangesteld als zijn opvolger en Daniel Ricciardo nam diens plekje bij McLaren over. "Er zaten wel wat verrassingen bij", beaamt de Fransman. "De grootste verrassing voor mij was het vertrek van Sebastian. Vervolgens zijn er keuzes gemaakt die ik waarschijnlijk niet genomen zou hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS