Formule 1

Stoelendans Formule 1: "De soap is nog niet voorbij! Er komen nog meer verrassingen aan!"

Uitgegeven door Bart • 21 mei 2020 13:30 • Print artikel

Door het vertraagde seizoen vanwege het coronavirus en de nauwelijks wijzigende reglementen voor 2021 hadden weinig mensen vuurwerk op de transfermarkt van de Formule 1 verwacht. Vorige week barstte het echter toch los na het aangekondigde vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari. Carlos Sainz is gepresenteerd als zijn opvolger en Daniel Ricciardo wist het vrijgekomen plekje bij McLaren voor zich op te eisen. Collega Romain Grosjean zegt verrast te zijn door het transfernieuws en denkt dat er nog meer nieuws aan zit te komen.

Romain Grosjean


"Sommige beslissingen hebben mij op een bepaalde manier wel verrast", zegt Grosjean in de vodcast van Sky Sports F1. "Ik had de puzzel anders aangepakt. Voor mij kwam het vertrek van Sebastian als een grote verrassing. Ik was er echt van overtuigd dat hij bij Ferrari zou blijven. Daarna hebben de zaken zich op een interessante manier ontwikkeld. Ik denk niet dat de soap nu voorbij is. Er komen nog meer verrassingen aan. Het stoeltje bij Renault is nog vrij en je hoort de geruchten over Fernando Alonso."

Gevraagd naar hoe Grosjean de puzzel anders gelegd zou hebben, hield hij zich op de vlakte. "Ik wil niet in de problemen komen. We hebben allemaal onze meningen en verwachtingen. Het was interessant en er zal achter de schermen ongetwijfeld al langer met elkaar gesproken zijn. Sommige coureurs hebben het uitstekend gedaan."

Alonso reed al eerder voor Renault en werd met het Franse team twee keer wereldkampioen. In 2009 was Grosjean tijdens de laatste zeven races teamgenoot van de Spanjaard. "Fernando is een geweldige coureur en iemand die altijd ontzettend hard werkt. Hij heeft al een keer een comeback bij Renault gemaakt en destijds in 2009 had hij geen geweldige auto. Daar kan ik over meepraten. Een terugkeer nu zou zeker positief zijn, maar het zorgt ook voor een stoeltje minder en er zijn nog maar weinig vrije stoeltjes over. Het is een interessante situatie. Teams en bedrijven zitten nu niet in de beste financiële situatie. Laten we afwachten hoe alles zal lopen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS