Formule 1

'Silly Season' draait op volle toeren met soms verrassende combinaties: Sebastian Vettel bij Aston Martin?

Uitgegeven door Peter Vader • 25 mei 2020 16:02 • Print artikel

‘Silly Season’ draait op volle toeren en het is verbazingwekkend welke combinaties er voorbij komen als het gaat om invulling van de stoeltjes bij de teams. Sommige zijn utopisch, andere zijn wel degelijk mogelijk en soms zelf verrassend. De nieuwste theorie uit de laatstgenoemde categorie komt van Dr. Helmut Marko, niet de eerste de beste als het gaat om talent scouten en ingewijd zijn in de Formule 1. Hij stelt dat Sebastian Vettel zich in 2021 bij "een winnend team" zal voegen of hij zal de sport verlaten. Speculatie over de toekomst van de viervoudige wereldkampioen is wijdverbreid, nadat Ferrari had aangekondigd dat hij volgend jaar zal worden vervangen door Carlos Sainz.

null
Lewis Hamilton lijkt het goed te keuren, getuige zijn duimpje omhoog. Gaat Lewis of Sebastian naar Aston Martin? Of wordt het voor beiden een Mercedes?

Aston Martin?
"Ik heb met Sebastian gesproken en natuurlijk hebben we de opties bij Red Bull doorgenomen, maar die zijn er helaas niet", vertelde Marko aan Sky Germany. De Oostenrijker bracht Vettel via Red Bull's driverprogramma in de F1. “Toen ik met hem sprak, was de boodschap dat hij doorgaat als hij zich bij een winnend team kan aansluiten. Anders niet.” Nadat de teamleiding van McLaren onthulde dat er geen gesprekken met de 32-jarige Vettel plaatsvonden, wordt aangenomen dat Renault ook geen optie is voor de Duitser. Er gaan nu echter geruchten dat Aston Martin een mogelijkheid is. F1-journalist Christian Sylt meldde in de Britse publicatie van ‘This Is Money’ dat documenten aantonen dat Lawrence Stroll, eigenaar van Racing Point, de weg vrijmaakt voor Aston Martin om tot $ 243 miljoen te investeren in het re-branded team. "Natuurlijk denk ik dat het mogelijk is dat Sebastian Vettel naar een Aston Martin-team gaat met Mercedes-motoren", zei RTL-commentator Florian Konig.

Of Mercedes?
Eerder werd gesuggereerd dat Vettel alleen naar het Mercedes-team van de fabriek keek, maar Ralf Schumacher denkt dat er op dit moment 'veel ter discussie staat' is. "Het is mogelijk dat Toto Wolff, in combinatie met Lawrence Stroll, hem iets kan bieden", zei de voormalige F1-coureur. Schumacher denkt dat het mogelijk is dat Wolff en Stroll zelfs ‘Mercedes kopen’. Konig vervolgde: "Ik denk dat er achter de schermen intensief gewerkt zal worden om ervoor te zorgen dat Sebastian in 2021 nog steeds in de Formule 1 zit. Sommigen denken dat Mercedes-ouder Daimler er hard aan werkt om Vettel voor 2021 te koppelen aan Lewis Hamilton.

Publiekstrekker!
“Als ik het goed interpreteer, dan ligt de beslissing bij Mercedes”, zei Marko. "Ik denk dat Hamilton versus Vettel een heel, heel groot aantal toeschouwers zal mobiliseren." Marko denkt ook dat Vettel wel eens gewoon met pensioen kan gaan. "Het zou zonde zijn voor de sport, maar voor hem zou het de beste oplossing zijn als er geen winnend team beschikbaar is", zei hij. De vriend en mentor van Vettel, de voormalige F1-supremo Bernie Ecclestone, denkt dat het echt mogelijk is dat Mercedes Hamilton en Vettel aan elkaar koppelt. “De twee kunnen goed met elkaar overweg. Ik zie geen ego problemen en twee uitstekende coureurs zoals zij, zouden een superteam zijn", vertelde hij aan RTL. "Ik kan me niet voorstellen dat Hamilton zich zorgen zou maken over Sebastian en ik weet dat Vettel het ook leuk zou vinden om Lewis in dezelfde auto te bevechten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS