Formule 1

"Schumacher was echte leider bij Ferrari, Verstappen is ook zo'n type"

Uitgegeven door Patricia Kloosterman • 27 juli 2020 03:09 • Print artikel

Ferrari beleeft n van de slechtste seizoenen in jaren en gezien de snelheid van de SF1000 gaat dit niet snel veranderen. Het Italiaanse team heeft vaker in een dip gezeten en dit werd vaak toegeschreven aan het feit dat er alleen Italianen in het bewind waren, zoals nu het geval is.

Michael Schumacher Ferrari F1


Met de hulp van buitenlanders kwam Ferrari weer aan de top. Het beste voorbeeld hiervan is de periode met Michael Schumacher, die samen met Jean Todt en Ross Brawn van Ferrari het (toen nog) meest succesvolle team ooit maakte. Kees van de Grint, voormalig bandenspecialist voor Bridgestone bij Ferrari, was erbij en wil de Italianen ook niet de schuld geven. Hij bespreekt die tijd in het Formule 1 Caf op Ziggo Sport.

"Voor het oog van de camera waren het geen Italianen, maar er waren ook Italianen op de achtergrond die een zeer grote bijdrage leverden. Maar je had Michael Schumacher weer als echte leider", waarmee Van de Grint ook verwijst naar de periode met Niki Lauda, toen een niet-Italiaan ook de leiding bij op de Scuderia.

De vraag is nu welke van de huidige coureurs deze rol op zich zou kunnen nemen. "Nou, ik heb eens gezegd, en ik herhaal dat nu. En dan zeg ik bij voorbaat 'dat is geen misverstand, want ik zeg niet dat Max Vertappen naar Ferrari moet gaan', maar Verstappen is zo'n type", besluit Van de Grint.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS