Formule 1

Sauber Academy coureur Dexter Patterson rijdt voor BhaiTech Racing in Italiaanse Formule 4

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2020 18:20 • Print artikel

Dexter Patterson gaat dit jaar voor het team van BhaiTech Racing uitkomen in de Italiaanse Formule 4. De 16-jarige Brit maakt onderdeel uit van de Sauber Academy en is één van de grootste talenten uit de kartsport. In 2017 won hij het Junior WK en vorig jaar eindigde hij op de derde plaats in het Europees kampioenschap.

Dexter Patterson

Patterson heeft al enkele tests in de auto van BhaiTech achter de rug en zo kwam de samenwerking snel tot stand. "Ik kijk er echt naar uit om met BhaiTech het Italiaanse Formule 4 kampioenschap te gaan rijden. Tijdens de tests heb ik het team goed leren kennen en hopelijk gaan we een goed seizoen tegemoet. Het zal een grote leerschool voor me zijn, omdat het mijn eerste jaar in de single-seaters wordt. Ik kan niet wachten tot het gaat beginnen en hoop dit jaar nieuwe skills en technieken te leren."

Teammanager Nicolo Gaglian noemt Patterson een interessante belofte voor de toekomst. "In de kart heeft hij bijna alles gewonnen en zo heeft hij enige tijd geleden al onze aandacht getrokken. Hij is een groot talent en we zijn vereerd dat hij voor ons heeft gekozen. Tijdens de tests heeft hij zijn talent al laten zien."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS