Formule 1

Renault: "McLaren gebruikt alle tokens voor de motorwissel, dus we kunnen volledig open met Daniel Ricciardo werken"

Uitgegeven door Bart • 26 juni 2020 19:12 • Print artikel

Normaal gesproken als coureurs een team gaan verlaten, worden ze in de laatste maanden van het contract niet meer betrokken in de ontwikkeling van de auto voor het jaar erop. In het geval van Daniel Ricciardo, die de overstap maakt van Renault naar McLaren, ligt dat anders. Teambaas Cyril Abiteboul wil de AustraliŽr het hele jaar inzetten voor de ontwikkeling van de auto en zegt geen onderscheid te maken tussen Ricciardo en Esteban Ocon.

Cyril Abiteboul Daniel Ricciardo


"We gaan Esteban geen voorkeursbehandeling geven nu Daniel heeft besloten om na het seizoen te vertrekken", zegt Abiteboul in gesprek met Autosport.com. "Dat is gewoon niet het beleid van ons team. Het is ook niet nodig, aangezien we niet voor het kampioenschap zullen strijden."

Ricciardo zal tijdens dit seizoen dus ook aan de ontwikkeling van de Renault werken. "De chassis zijn voor komend jaar bevroren en McLaren zal alle tokens voor de ontwikkeling gebruiken voor de integratie van de nieuwe Mercedes-motor. Dat geeft ons de kans om normaal met Daniel te blijven werken."

"Het enige waar we Daniel niet bij betrekken is de auto voor 2022. Dat zou toch niet het geval zijn geweest, omdat dat voor een coureur nog ver weg is, maar een deel van ons werk is al gericht op de auto van 2022."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS