Formule 1

Red Bull wisselde toegangspassen naar de grid uit om de auto van Verstappen te repareren

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 juli 2020 11:08 • Print artikel

Dit jaar is het in de Formule 1 lastiger om op de startgrid te komen. Dat was ook een probleem om de gehavende RB16 van Max Verstappen te repareren, nadat hij crashte in de outlap op weg naar de grid. Het Formule 1-team van Red Bull wisselde onderling de toegangspassen uit, om de juiste mensen aan de auto te laten werken.

Red Bull Max Verstappen F1

De man die de leiding had, verzekerde me dat het ging werken. De jongens werkten met ongelofelijke precisie en snelheid. Iedere stap was juist, vertelde Dr. Helmut Marko tegen Motorsport-Total. We moesten nog wel toegangspassen onder de mecaniciens uitwisselen, omdat niet iedereen toegang had tot de startgrid. Bijvoorbeeld, de specialist die de scanner gebruikt om de carbondelen op schade te onderzoeken. Wat bereikt werd, was ongelofelijk. Er zitten nog krachten in ons team.

Het verschil tussen de Red Bull RB16 en de Mercedes is nog groot. Toch is Marko er van overtuigd dat ze het beter gaan doen in Silverstone, wat toch bekend staat als een circuit met hogere snelheden. We moeten daar sterker zijn, reageert de Red Bull-consultant. Je kunt niet de snelheid van de kwalificatie overbrengen naar de race. En wat betreft de strategie, zit je nog niet ver weg. We onderzoeken en checken elke richting die ons bij Mercedes kan brengen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS