Formule 1

Opmerkelijk! Daniel Ricciardo: "Het kan mijn carrière met een paar jaar verlengd hebben"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 27 juni 2020 16:53 • Print artikel

Daniel Ricciardo zegt 'de tijd het zal leren' of hij de juiste beslissing heeft genomen om over te stappen naar McLaren voor 2021. Op het eerste gezicht is het een zijwaartse beweging voor de ex-teamgenoot van Max Verstappen, die zal blijven racen voor het Renault F1-team dit jaar.

nullDaniel Ricciardo Renault F1 McLaren


Ricciardo vertelde de Australische Grand Prix Corporation-podcast In de Fast Lane dat hij de voorkeur zou hebben eerst het seizoen 2020 te hebben gereden alvorens te beslissen. "Hoewel we niet vaal data hadden, geen races hebben gereden of de auto hebben zien rijden, hebben we wel veel tijd voor jezelf gehad en veel tijd om te denken", zei hij.

"Toch was het niet gemakkelijk om tot conclusies te komen en uit te zoeken wat het beste is voor de toekomst. De tijd zal het leren wat de juiste of verkeerde beslissing was, maar het werd allemaal aangewakkerd door het nieuws over (Sebastian) Vettel."

Hoewel frustrerend, zei Ricciardo dat de lange pauze door de corona-crisis nuttig was. "Het was frustrerend", zei hij. "Maar uiteindelijk gaf ik mijn lichaam en geest rust, zonder continu te reizen in drukcabines. Het kan mijn carrière met een paar jaar verlengd hebben."

Maar voor 2020 zullen coureurs zoals Ricciardo te maken krijgen met de strenge anti-coronamaatregelen tijdens de races, inclusief om de paar dagen verplichte tests. "Ik kijk niet uit naar het vervolg", zei hij met een lach, verwijzend naar zijn aanstaande Covid-test. "Het is echt niet leuk, en we zullen het nog wel 30 keer moeten doen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS