Formule 1

Op Mugello de 1000e race voor Ferrari? "Op Mugello in een Formule 1-auto zou te krankzinnig zijn!"

Uitgegeven door Peter Vader • 28 juni 2020 11:02 • Print artikel

Daniel Ricciardo slaat bijna aan het kwijlen bij het vooruitzicht van een Formule 1-race op Mugello, waarover hij zegt dat het "krankzinnig" zou zijn als hij er met de 2020-auto’s in actie kan komen. Het Italiaanse circuit wordt als eerste getipt om een plek op de kalender te krijgen voor dit jaar, en een recent bericht van Auto Motor und Sport suggereerde zelfs dat op Mugello de 1000e race van Ferrari zou kunnen worden georganiseerd. Saillant detail is dat het fraai gelegen Toscaanse circuit eigendom is van Ferrari.

Mugello circuit festa di tricolore
Formule 1 op Mugello: "Het zou krankzinnig zijn!"

Mugello favoriete circuit
Ricciardo heeft er veel zin in en zei dat hij daar in 2007 voor het eerst reed en dat het toen zijn 'favoriete' circuit was. "Ik was erg opgewonden toen ik voor het eerst hoorde over dit F1-plan voor Mugello", vertelde hij aan GPFans. “Het eerste circuit dat genoemd werd als kandidaat voor een vervangende race op de kalender, was Mugello. En dat was precies circuit waar ik in 2007 voor het eerst reed, en dat mijn favoriete circuit was gedurende dat seizoen. Ik hield van alleen al van de vloeiende, snelle bochten en ik denk dat het met een F1-race geweldig zou zijn. We hebben daar een test gehad, ik denk dat het in 2012 was, maar om er met de 2020-auto’s van nu te rijden, zou krankzinnig zijn."

Mugello 1000e F1 race Ferrari
1000e race Ferrari op Mugello?

Is Portimao een alternatief?
Ook met een schreeuw van het organiseren van een race in 2020 is het Portimao Circuit in Portugal. Het zou de eerste keer zijn dat F1 de natie heeft bezocht sinds 1996, toen Estoril de Portugese Grand Prix organiseerde, en Portimao is een andere locatie waarover Ricciardo blij kan worden. "Ik heb ook op Portimão gereden. Ik heb eigenlijk best goede herinneringen aan Portimão. Het was de plek waar ik het F3-kampioenschap afrondde, en het was ook een circuit waarvan ik echt heb genoten”, legde hij uit. "Het bevindt zich op een goede hoogte en er zijn redelijk goede, vloeiende en snelle bochten. Dus ik ben niet teleurgesteld als één van deze twee circuits op de F1-kalender verschijnt. Ik zou heel enthousiast zijn”, aldus een enthousiaste Ricciardo, die vervolgde: "Ik investeer momenteel veel tijd in de mijn simulator die bij mij thuis staat. Ik doe dat om mijn vaardigheid op peil te houden, maar ik ben redelijk bekend met die twee circuits."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS