Formule 1

Nieuw FIA-systeem, corona-besmetting leidt niet direct tot afgelasting: "Zelfs bij 10 positieve tests kan een GP nog doorgaan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 mei 2020 16:53 • Print artikel

De Formule 1 wil het seizoen op 5 juli in Oostenrijk aftrappen. Het circuit waar Max Verstappen zo veel furore maakte en waar het sindsdien volgepakt is met Nederlanders. Het Coronavirus gaat nog steeds rond in Europa. Dus worden er de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen om infecties te voorkomen. Volgens het medisch hoofd van de FIA, Gerard Saillant, kan een Grand Prix zelfs bij een positieve test doorgaan. In de Duitse Bundesliga wordt een systeem gehanteerd dat wanneer spelers of medewerkers positief worden getest, zij niet bij de wedstrijd aanwezig mogen zijn. De competitie kan dan wel doorgaan. In de Formule 1 wil men een dergelijk systeem gaan hanteren, zodat een besmetting niet kan leiden tot een afgelasting.

GP Oostenrijk Max Verstappen fans gekkenhuis

“De situatie tussen Melbourne en nu is enorm veranderd”, aldus Saillant tegenover Sky Sports. “We hebben nu meer kennis van het virus en daarom kunnen we er al op anticiperen. Zelfs als we tien positieve testen hebben, kunnen we nog starten.” Toch blijft het casus afhankelijk, omdat de Fransman zegt dat de infectie ook alle coureurs kan raken. “Wanneer het op de sportieve consequenties aankomt, is het misschien een ander verhaal”, aldus het medisch hoofd van de FIA. “Dat is waarom we op voorhand voorzichtig moeten zijn over wat de grens is.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS