Formule 1

Niet zo maar aankloppen voor budget bij Red Bull: "We kunnen niet zo maar om extra geld vragen"

Uitgegeven door Bart • 21 mei 2020 10:14 • Print artikel

Voor het Formule 1-seizoen 2021 hebben de teams een budgetplafond van 145 miljoen dollar afgesproken. Daarin zijn de kosten voor de coureurs en de drie best betaalde teamleden niet meegenomen. Sommige teams vinden dat nog niet laag genoeg en AlphaTauri is daar één van. Het kleine broertje van Red Bull heeft al grote moeite om dat bedrag te halen. Zeker in de huidige tijden van de coronacrisis. Bovendien kan het niet zo maar om extra geldt vragen bij de werkgever van Max Verstappen. "Voor mij ligt het plafond nog te hoog", zegt teambaas Franz Tost in een interview op de officiële website van de Formule 1.

Franz Tost


"Zeker gezien de huidige crisis had ik graag gezien dat het budgetplafond nog verder omlaag was gegaan", vervolgt Tost. "Het kost ons 3 tot 4 jaar om hiervan te herstellen, ook omdat het moeilijk is om sponsoren te vinden. We hebben voor volgend jaar een plafond van 145 miljoen dollar. Tel daar in het geval van AlphaTauri nog 40 miljoen dollar bij op voor andere kosten. Dan praat je over een budget rond de 185 miljoen dollar. Dat is voor ons een enorme opgave om dat te halen. Als we dit jaar minder races rijden, ontvangen we ook minder prijzengeld van de FOM. Maar goed, het is nu besloten, dus we moeten door."

De samenwerking met Red Bull en het opleiden van jonge coureurs betekent niet dat AlphaTauri zo maar kan aankloppen voor geld. "We hebben een businessplan en natuurlijk krijgen we een bepaald bedrag van Red Bull, maar we moeten wel binnen ons budget blijven. Het is niet zo dat we Red Bull zo maar even om extra geld kunnen vragen. We moeten zelf manieren vinden om niet meer geld uit te geven dan er binnenkomt."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS