Formule 1

Niet de 'meest cleane' F1-coureur: "Ik ga soms over het randje, maar ik ben zeker niet de enige"

Uitgegeven door Bart • 20 mei 2020 09:46 • Print artikel

Kevin Magnussen staat er niet om bekend de meest cleane coureur op de F1-grid te zijn. De 27-jarige Deen heeft in het verleden meerdere aanrijdingen gehad en schuwt het harde duel niet. In een interview met F1's Instagram Live geeft de coureur van Haas ook meteen toe dat hij wel eens over het randje is gegaan. "Maar ik ben zeker niet de enige."

Grosjean Magnussen


Magnussen duwde in 2017 in Hongarije Nico Hulkenberg het gras op en dat leidde tot een heftige discussie na afloop. Tijdens de kwalificatie voor de Italiaanse Grand Prix van 2018 had de Deen het aan de stok met Fernando Alonso. En vorig jaar was er op Silverstone de aanrijding met teamgenoot Romain Grosjean.

"Ik weet dat er coureurs zijn die problemen hebben met mijn rijstijl en daarover geklaagd hebben", aldus Magnussen. "Ik ben de eerste om toe te geven dat ik wel eens over het randje ben gegaan, maar ik ben zeker niet de enige. De laatste jaren vechten we in het middenveld en als je vecht voor P10 gaat het om één WK-punt. Als je elfde ligt, heb je niets te verliezen. Dat leidt tot zware battles. Soms waren die over het randje."

"Je moet altijd op de limiet rijden, maar niet erover heen. Je moet de randen van het toelaatbare opzoeken en soms is die lijn ook niet zo duidelijk. Dan is het beter om eerder aan de veilige kant te blijven dan over de rand te gaan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS