Formule 1

Niet blije Dr. Helmut Marko stuurde Renault een aantal tekstberichten na test op Red Bull Ring: "Het leek er op dat hij..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 juli 2020 10:24 • Print artikel

Red Bull-adviseur Dr. Helmut Marko heeft een aantal tekstberichten naar rivaal Cyril Abiteboul gestuurd, nadat Renault een test had gedraaid op de Red Bull Ring. De Oostenrijker had al aangegeven boos te zijn, nadat het management van het circuit in Spielberg toestemming had gegeven aan het Franse team om met een twee jaar oude auto te testen.

Helmut Marko

“We gaan op zaterdag zien of het waardevol was”, zegt Renault-teambaas Abiteboul tegen Canal Plus. “Als het op vrijdag nat is, dan kan het dubbel waardevol zijn. Maar ja, ik denk dat het een echte toewijding van het team was, omdat we het een aantal maanden geleden moesten besluiten, op een tijdstip dat we absoluut geen idee hadden of het mogelijk zou zijn om de test feitelijk te kunnen doen.”

“Het leverde me wat commentaren van Helmut op en zelfs wat tekstberichten van Helmut, voor wie ik nog steeds een grote affectie heb. Het leek er op dat hij zich er niet van bewust was, dus was hij niet blij. Maar dat was niet waarom wij het deden. We deden het voor de coureurs.”

“Ze reden elk bijna 120 en 130 ronden, waarmee ze weer het gevoel kregen en zelfs al was de auto twee jaar oud, misschien ook wat set-up tips. Het kan ons wat tijd besparen, vooral als de vrijdag nat is.” (bekijk hier het weerbericht voor de Grand Prix van Oostenrijk)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS