Autosport Internationaal Toerwagens • Supercars

Mulholland Groep van F1 tot eigen sportwagen: de eerste details van de Mulholland Legend 480 + FOTO'S

Uitgegeven door Peter Vader • 20 mei 2020 07:36 • Print artikel

De Mulholland Groep mag dan geen belletje doen rinkelen, maar het bedrijf is al tientallen jaren betrokken bij de autosport als leverancier van Formule 1 en andere 'topniveau'-raceprogramma's. Nu gaan ze over op de productie van auto's, aangezien het bedrijf Mulholland Automotive een eigen auto heeft gelanceerd en ze de eerste details over hun nieuw ontworpen sportwagen heeft vrijgegeven. Met de typenaam Legend 480, wordt het model aangekondigd als een "superlichte V8-aangedreven machine" die een "pure rijdersauto" is.

Mulholland-Legend-480

Het bedrijf hield zijn kaken stijf op elkaar over de specifieke details, maar bevestigde dat het model een tweezits coupé is met achterwielaandrijving en een aan de voorzijde gemonteerde V8-motor. Er wordt met geen woord gerept over de cilinderinhoud, maar hij produceert 480 pk (356 kW/ 487 pk) en is verbonden aan een handmatige transmissie. Het model zal ook een koolstofvezelchassis hebben en een opvallende buitenkant, getekend door voormalig TVR-ontwerpbaas Damian McTaggart.

Mulholland-Legend-480

Zijn invloed is duidelijk zichtbaar omdat de auto een beetje een Toscaanse sfeer heeft. De Legend 480 heeft echter een enorme 'gapende mond'-grille die ongetwijfeld controversieel zal blijken te zijn, aldus een bericht in carscoops.com. De rest van de auto is een carrosserie met ronde vormen en een speciale ‘rakish’ voorruit. Andere opvallende kenmerken zijn een schuin achter paneel met ronde achterlichten en een geblokte diffusor. De Legend 480 wordt later dit jaar gelanceerd en 'snel' gevolgd door drie andere voertuigen. Helaas is zijn prijsstelling en beschikbaarheid nog onbekend. Volgens Mulholland Automotive zal het bedrijf in de voetsporen treden van het oude TVR en modellen bouwen die sportief en stijlvol zijn vormgegeven. Die sentimenten werden nog eens herhaald door Graham Mulholland, die zei dat hij een ex-TVR-eigenaar is en merkte op dat het merk uitblonk door zijn pure principes van wat een sportwagen zou moeten zijn en wat een echt opwindende rijervaring oplevert. Hij zei verder dat de Legend 480 die formule zal repliceren terwijl hij ook profiteert van geavanceerde productiekennis en een supply chain van wereldklasse.

Mulholland-Legend-480-2

Babe-box

Xtra

COLUMNS