Formule 1

Militaire operatie bij raceteam van Franz Tost: "Alle teamleden worden elke 48 uur getest op corona"

Uitgegeven door Bart • 19 mei 2020 14:20 • Print artikel

Franz Tost heeft de afgelopen maanden voornamelijk vanuit huis gewerkt en niet vanuit de fabriek in Faenza. De teambaas van AlphaTauri hield zich bezig met bellen en videochats in plaats van een rondje door de fabriek te maken. In een interview op de officiŽle website van de Formule 1 zegt de oud-STR-teambaas van Max Verstappen dat het maar een vreemde tijd is. "Ik ben inmiddels gewend aan alle telefoontjes en videochats, maar een leven zonder racen is saai. Ik hoop echt dat we in juli in Oostenrijk aan het seizoen kunnen beginnen."

Franz Tost


In de plannen om in juli te beginnen staat onder meer dat alle teamleden iedere 48 uur getest worden op het coronavirus. Als een teamlid besmet is, wordt hij of zij geweigerd en dus heeft AlphaTauri zelf testen aangeschaft om last minute wijzigingen in de crew voor te zijn. "Je moest eens weten hoe moeilijk het is om goede testen te krijgen", aldus Tost. "En dan moet je nog de juiste doktoren hebben en een laboratorium vinden die geautoriseerd is om testen te analyseren. Het heeft lang geduurd, maar nu hebben we alles beschikbaar."

"We hebben een test die ons valide resultaten geeft", vervolgt Tost. "Testen doen we in een ruimte buiten de fabriek. We willen er zeker van zijn dat niemand de fabriek binnen komt die positief getest heeft. Het is een bloedtest die direct aangeeft of je het virus hebt of niet. Later kunnen we analyseren of de betreffende persoon het virus eerder al gehad heeft of niet."

"We zullen de tests blijven uitvoeren en iedere 10 tot 14 dagen herhalen. Het raceteam zal vlak voor vertrek nog een keer getest worden en als ze in Oostenrijk arriveren volgt er nog de officiŽle test. Als alle teams deze procedure volgen, is de kans groot dat niemand positief test en dat we kunnen gaan racen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS