Formule 1

"Mercedes en Red Bull ogen sterk, maar schrijf Ferrari nog niet af"

Uitgegeven door Bart • 28 juni 2020 19:26 • Print artikel

Nog een week en dan barst het Formule 1-geweld eindelijk los. Oud-coureur Pedro de la Rosa verwacht dit seizoen vuurwerk tussen de drie topteams. Tijdens de wintertest in Barcelona leek het op een stijd tussen Mercedes en Red Bull met Max Verstappen uit te draaien, maar de Spanjaard zet ook Ferrari in zijn lijstje met favorieten.

Charles Leclerc Max Verstappen


"Het wordt een vreemd seizoen door de uitgestelde start en het feit dat er voorlopig geen fans bij de races aanwezig kunnen zijn", zegt De la Rosa in een interview met de Spaanse sportkrant Marca. "Toch verwacht ik een fantastisch seizoen in onze sport. Er komen mooie dingen aan."

"Mercedes zal als vertrouwd sterk zijn en Red Bull is er beter klaar voor dan ooit tevoren", stelt de Spanjaard. "Ferrari heeft zijn problemen gehad, maar ze hebben ook de tijd gehad om die op te lossen. Ik zou hen zeker nog niet afschrijven."

Volgens De la Rosa is het lastig om een voorspelling te maken, omdat er zo veel tijd tussen de wintertest en de eerste race zit. "De fabrieken waren dan wel 73 dagen dicht, maar de F1-teams hebben in vier maanden tijd veel werk verzet. In Barcelona werkten ze al aan updates voor de Spaanse Grand Prix van mei. De auto's die in Oostenrijk op de grid staan, zullen enorm verschillen met die uit de wintertest."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS