Formule 1

McLaren is het derde team op de grid en komt met upgrades voor Silverstone: "Meer kritisch dan voor anderen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2020 17:19 • Print artikel

McLaren is na Mercedes en Red Bull op dit moment op de derde renstal in de Formule 1. De afgelopen tijd heeft het team uit Woking behoorlijke stappen gemaakt. Daar blijft het volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl niet bij, want er gaan nog behoorlijke upgrades voor Lando Norris en Carlos Sainz aankomen. “We komen goed tevoorschijn uit onze eerste drie races, met soortgelijke kracht en zwakten in de auto, zoals we die al zagen tijdens de wintertest”, legt teammanager Andres Seidl uit aan The Judge 13. “Dat is goed, wat het stelt ons in staat om de ontwikkelprioriteiten in lijn te hebben met wat we hiervoor gepland hadden. Tijdens de Britse Grand Prix ga je een evolutie van de MCL35 zien, met wat ontwikkelingen die gedurende het volgende raceweekend getest gaan worden.”

McLaren_pitstop_m_2020HungarianGrandPrixSunday

“We hebben de unieke uitdagingen van het uitkienen van de juiste upgrades voor dit jaar, terwijl we voor volgend jaar zekerstellen dat onze auto voor 2021 daaraan parallel beweegt. Dit komt omdat het team alleen van motorenpartner wisselt tussen 2020 en 2021, ons ontwerp- en planningswerk voor volgend jaar is daarom meer kritisch en bepalend dan voor anderen.”

Silverstone gaat het eerste hoge snelheid circuit van het seizoen worden en biedt een mix van verschillende bochten, die ons veel bruikbare datagegevens voor onze auto gaat opleveren. Het is een fantastisch circuit met zijn vloeiende lijnen van hoge snelheid bochten, gecombineerd met lange, vooral technische bochten met een lage snelheid. Zoals altijd gaat de noodzaak voor een goede efficiency weer een hele uitdaging worden, in vergelijking met Oostenrijk en Hongarije.”

“In de aanloop naar de tweede Grand Prix in Silverstone, alsmede naar Spanje, gaan we de andere testonderdelen aan de auto toevoegen, om verder inzicht te krijgen in de potentiële ontwikkelingsmogelijkheden voor de toekomst. Het is op dit moment een behoorlijk intensieve periode en er is excellent werk gedaan, vooral door de ontwerp- en productieteams, om al deze elementen bij elkaar te krijgen, ondanks de relatieve korte werkbare periode tussen uit de lockdown komen en de vakantieperiode.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS