Formule 1

McLaren Group ontslaat 1.200 medewerkers: "Vanwege het coronavirus, maar ook vanwege het budgetplafond"

Uitgegeven door Bart • 26 mei 2020 13:04 • Print artikel

De McLaren Group heeft besloten vanwege de huidige crisis 1.200 medewerkers te ontslaan. Dat geldt voor alle geledingen in technologie, automotive en racing. Volgens een statement is het Britse bedrijf genoodzaakt dit te doen vanwege de impact van het coronavirus, maar ook vanwege de intrede van het budgetplafond in de Formule in 2021.

Carlos Sainz McLaren


Rond het Formule 1-team zullen ongeveer 70 banen verloren gaan. De helft van het F1-personeel was eerder al met verlof gestuurd vanwege de gedwongen sluiting door het coronavirus. Door de intrede van het budgetplafond van 145 miljoen dollar was McLaren al van plan om te herstructureren.

"Vanwege alle onzekerheid rondom het coronavirus en de komst van het nieuwe budgetplafond had de McLaren Group al een herstructureringsplan gepresenteerd aan alle medewerkers", valt te lezen in de verklaring van het bedrijf in luxe sportauto's. "Dit om op de lange termijn weer succes te kunnen hebben. We hebben met het personeel overlegd en overeengekomen dat er 1.200 banen zullen verdwijnen. Dit geldt binnen alle geledingen binnen de McLaren Group."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS