Formule 1

Max Verstappen kan weer zijn huis uit: "Je kunt bijna alles weer doen, maar alleen met mondkapjes"

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2020 10:23 • Print artikel

Max Verstappen kijkt enorm uit naar de herstart van het seizoen in juli in Oostenrijk. Kartrekker achter de races op de Red Bull Ring is zijn team Red Bull zelf onder aanvoering van Helmut Marko. De adviseur schuift regelmatig aan bij de Oostenrijkse tv-zender ORF en regelde zondagavond een livestream met Verstappen in het programma Sport am Sonntag.

Max Verstappen


Verstappen legt uit wat hij na de afgelaste Grand Prix van Australië heeft gedaan. "Ik ben de hele tijd thuis geweest, heb veel getraind en veel in de simulator gezeten. Ook hier in Monaco hadden we natuurlijk een lockdown. Gelukkig gaat het hier weer een beetje de goede kant op. Je kunt bijna alles weer doen, maar alleen met mondkapjes."

Als alles volgens plan verloopt, start het Formule 1-seizoen op 5 juli. "Ik hou van het rijden van races en hoop snel weer in de auto te zitten. Ik hou van de Red Bull Ring, het is ons thuiscircuit en dat motiveert altijd enorm. Onze auto gaat daar altijd goed. Als alles klopt, kunnen we de wedstrijd winnen." Dat bewees Verstappen tijdens de laatste twee edities van de Grand Prix van Oostenrijk.

Dit jaar is voor Verstappen zijn laatste mogelijkheid om de jongste wereldkampioen ooit te worden. "Natuurlijk is dat bijzonder als het zou gebeuren, maar ik wil altijd winnen, ieder jaar. De jongste wereldkampioen zou mooi zijn, maar dat is niet mijn motivatie, ik wil iedere race winnen. De auto was tijdens de wintertests in Barcelona erg goed. We moeten het nog even afwachten, maar het hele team is gemotiveerd en we gaan voor het kampioenschap. Ik heb er veel vertrouwen in dat we samen met Honda een goed pakket hebben."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS