Formule 1

Max Verstappen is de grootste troef, maar Red Bull is niet tegen het aantrekken van externe coureurs

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 augustus 2020 08:01 • Print artikel

SILVERSTONE - Red Bull Racing heeft op dit moment alle coureurs die actief zijn in de Formule 1 uit de eigen talentenvijver gehaald. Toch is die vijver de afgelopen jaren enigszins opgedroogd en is Max Verstappen duidelijk de grootste troef in vergelijking met Alexander Albon, Pierre Gasly en Daniil Kvyat. Geen van deze komt in de buurt van de Nederlander, dus de vraag is of Red Bull Racing niet buiten de eigen gelederen moet kijken.

Helmut Marko Max Verstappen


Deze stelling kreeg David Coulthard voor de kiezen in de podcast In the Fast Lane, waarin hij stelt dat Red Bull Racing er niet tegen is. Tenminste, dat is wat hij denkt. "Ze moeten altijd kijken naar de beste coureurs en de beste auto, want dat geeft je de grootste kracht om een constructeurskampioenschap te winnen. Interessant, want ik heb deel uitgemaakt van dat programma. Niet als een jonge coureur natuurlijk, maar als onderdeel van het Red Bull-systeem toen ze de Formule 1 betraden.""Ik maakte geen deel uit van hun programma voor jonge coureurs, omdat ik nogal een oude coureur was. Maar ik denk niet dat ze tegen het inhuren van coureurs van buiten het eigen programma zijn. Mark Webber deed mee aan het programma en daarvoor was hij geen Red Bull-coureur. Dus gaan ze altijd voor degene die het beste pakket te bieden heeft."

Coulthard stelt ook dat het programma een kans biedt voor veel jonge coureurs en dat het aan hen is om het beste van zichzelf te laten zien. "Sommige van die junioren schitteren in de lagere klassen, maar vallen niet op in de Formule 1 en vice versa. Bijvoorbeeld, Lance Stroll is erin geslaagd om alles te winnen, maar ik zou niet zeggen dat hij iemand is die Hamilton kan verslaan nu hij in de Formule 1 zit."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS