Formule 1

Max Verstappen favoriet in WK: "Verstappen heeft een goede kans om de wereldtitel te winnen, als je het mij vraagt"

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 mei 2020 10:54 • Print artikel

In juli trapt het Formule 1-seizoen 2020 zeer waarschijnlijk af met de Grand Prix van Oostenrijk. De afgelopen jaren was dat het domein van Red Bull, maar vooral van Max Verstappen. De Nederlander won de afgelopen twee jaar op de Red Bull Ring. Peter Windsor ziet grote kansen op de wereldtitel voor Verstappen.

Max Verstappen viert feest met Red Bull crew na zege in Grand Prix van Oostenrijk

“De start in Oostenrijk geef Verstappen een goede kans om direct te winnen en het voordeel is dat Red Bull Racing daar altijd goed is”, zegt Windsor na een rondje hardlopen in zijn vlog, over de start van het seizoen 2020 in juli. “Verstappen heeft een goede kans om de wereldtitel te winnen, als je het mij vraagt. Max zit in een goede positie om de titel dit jaar te pakken en heeft het misschien beter gedaan dan Lewis Hamilton.”

Vervolgens gaat Windsor in op de details van de rijstijl van de Nederlander. “Naar mijn mening zit Verstappen op hetzelfde niveau als Leclerc en Hamilton”, aldus de Amerikaan. “Alle drie hebben de gave en zijn in staat om erg manipulatief te bepalen waar de auto naar toe moet gaan. Deze coureurs weten vooraf wat er gaat gebeuren en dat is wat ze zo groot maakt.”

Windsor baseert dat op hetgeen hij jarenlang langs de baan in verschillende bochten gezien heeft en denkt dat de kans voor Verstappen groot zijn om dit jaar de titel te winnen. “Het wordt steeds lastiger voor Lewis om alles aan de kant te zetten”, legt Windsor uit waarom hij de kansen van Verstappen ziet toenemen. “Het is interessant om de start van het seizoen te zien. Max heeft dat niet. Zijn hele leven bestaat uit racen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS