Formule 1

Lewis Hamilton overweegt vertrek uit Formule 1: "Moet ik wel doorgaan?"

Uitgegeven door Bart • 25 mei 2020 15:01 • Print artikel

In maanden zonder actie op de baan heeft Lewis Hamilton de tijd genomen om over zijn carrière na te denken. Alle ontwikkelingen rondom het coronavirus hakken er behoorlijk in bij de Mercedes-coureur die dit jaar hoopt te jagen op evenaring van het record aantal van zeven wereldtitels van Michael Schumacher. "Mentaal gezien gaat het erom dat je je goed voelt bij wat je doet", zegt Hamilton in de Mercedes-video Deep Dive.

Lewis Hamilton


"Je moet een manier vinden dat je van jezelf houdt", vervolgt de zesvoudig wereldkampioen. "Ik heb daar de laatste weken echt de tijd voor genomen. Ik wilde er zeker van zijn dat ik tevreden was met mezelf. Ook als ik fouten maak, moet ik dat kunnen accepteren en niet zo hard voor mezelf zijn."

"Ik heb echt van die dagen dat ik helemaal groggy wakker wordt en helemaal geen zin heb om naar buiten te gaan. Dan vraag ik me of ik nog wel wil racen. Een uur later denk ik dan: 'Doe normaal, ik hou van racen! Waarom zou ik ooit willen stoppen met datgene waar ik van hou?'"

Hamilton weet dat Mercedes het niet cadeau gaat krijgen dit jaar. "Wat we ook willen bereiken, we moeten net dat stapje meer zetten dan de mensen waar je tegen vecht. Je moet van je luie reet komen en hard werken. Ik ben in goede conditie, maar het kan altijd beter. Als ik een beetje vet zie, zal ik harder trainen en ga ik meteen een rondje hardlopen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS