Formule 1

Lewis Hamilton kruipt met tegenzin in simulator: "Bij de eerste vrijdagtraining zit iedereen..."

Uitgegeven door Bart • 18 mei 2020 20:10 • Print artikel

Na maanden niet gereden te hebben vreest Lewis Hamilton de herstart van het Formule 1-seizoen. De zesvoudig wereldkampioen heeft zijn team Mercedes op scherp gezet om in Oostenrijk zo goed mogelijk aan de start te verschijnen. Dat eist de 35-jarige Brit ook van zichzelf en daarom kruipt hij met enige tegenzin in de simulator.

Lewis Hamilton


"Ik hoop dat we sterker terugkomen als we weer gaan beginnen", zegt Hamilton in een video van Mercedes op YouTube. "Bij de eerste vrijdagtraining zal iedereen nog helemaal vastgeroest zitten. Daarom wordt het echt interessant wat we in aanloop naar het eerste weekend al kunnen doen. Ik spreek regelmatig met Bono en James om het plan van aanpak te bespreken."

"Tegen de tijd dat we gaan racen, moeten alle mogelijke middelen zijn gebruikt om races te simuleren. Ik zal zelf waarschijnlijk ook in de simulator rijden. Daar hou ik normaal helemaal niet van, maar we moeten aan de start staan alsof we geen enkele race gemist hebben. Hoe kunnen we er voor zorgen dat we in Oostenrijk arriveren met het gevoel dat we al acht races gereden hebben? Dat wordt een echte uitdaging. Ik weet niet of dat haalbaar is, maar het is wel een goed doel om naar te streven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS