Formule 1

Lewis Hamilton gaat "Super Weird" weekend tegemoet in de jacht op zijn zevende wereldtitel

Uitgegeven door Peter Vader • 30 juli 2020 10:47 • Print artikel

Lewis Hamilton heeft altijd energie gehaald uit de grote menigten die hem steunen op Silverstone, maar het evenement van dit jaar zal achter gesloten deuren plaatsvinden voor lege tribunes. Vers teruggekeerd van twee dominante triomfen, zal Lewis Hamilton proberen een hattrick van het vroege seizoen te voltooien en zijn record-zegereeks op zijn thuiscircuit proberen uit te breiden naar zeven overwinningen. Dit moet gebeuren zonder zijn gebruikelijke, gepassioneerde supporters onder "Super Weird" omstandigheden (superrare, red.) tijdens de Britse Grand Prix van komend weekend. De zesvoudig wereldkampioen en huidige klassementsleider, heeft altijd energie gehaald uit de grote menigten die hem steunen op Silverstone, maar het evenement van dit jaar zal achter gesloten deuren plaatsvinden voor lege tribunes. "De Britse Grand Prix is de beste van het jaar en dat komt vooral door de duizenden fans die altijd komen opdagen om een geweldig spektakel te creëren", aldus de Brit, die vervolgde: “Dus het wordt superraar om daar zonder fans te zijn.”

Lewis_Hamilton_winner_Hungary
Lewis Hamilton, op weg naar zijn zevende wereldtitel?

Voetjes op de vloer
Voor Hamilton betekent dat er geen vieringen door het publiek zijn en hij zijn voetjes op de vloer moet houden, om nieuwe overwinningen toe te voegen aan zijn hoogste podiumplaatsen bij de Steiermarkse en Hongaarse Grands Prix, terwijl het door coronavirus vertraagde seizoen 2020 in alle hevigheid terugkeert in Engeland. De race van komende zondag is de 71e Britse Grand Prix en de 54e op het circuit van Silverstone en wordt een week later gevolgd door een race op dezelfde locatie om de 70e verjaardag van het inaugurele wereldkampioenschap sinds 1950 te vieren. Na zijn recente overwinningen en gezien zijn geweldige trackrecord op Silverstone, zal Hamilton als favoriet van start gaan. Maar hij kan een sterke uitdaging verwachten van zijn Mercedes-teamgenoot Valtteri Bottas, die de seizoensopener in Oostenrijk won.

Mercedes_hegemonie Hamilton Bottas
Zijn de twee 'Black Arrows' de snelste F1-auto's ooit?

Snelste F1-auto’s ooit?
De twee 'Black Arrows'-coureurs hebben al de duidelijke superioriteit van hun ongeslagen W11-auto's aangetoond, die deze week door teamchef Toto Wolff de' snelste F1-auto's ooit 'worden genoemd. Hij zei: "We zullen onze fans op Silverstone missen, maar we weten dat ze vanuit huis voor ons zullen duimen, dus we zijn vastbesloten om onze dankbaarheid te tonen door een geweldige show te geven. Dit zijn de snelste F1-wagens die ooit zijn gebouwd. Ze hebben hun staat van dienst op zowel Spielberg als Boedapest getoond en het zal spannend zijn om ze op het iconische circuit van Silverstone te zien." De veeleisende en snelle bochten van de hogesnelheidsbaan zullen naar verwachting bij de Mercedes-auto's passen, maar Wolff zei dat hij niets als vanzelfsprekend aanneemt. “We zijn het seizoen goed begonnen”, zei hij. "We hebben de problemen opgelost die ons in het eerste weekend bezighielden, drie van de drie races gewonnen en een flink aantal punten gescoord, maar deze weekeinden benadrukten ook een cruciale factor: het belang van betrouwbaarheid in dit verkorte seizoen. We zijn één van de slechts twee teams die dit jaar alle races met beide auto's hebben afgemaakt en we weten hoe snel een DNF (Did Not Finish) een voorsprong van punten kan doen verdwijnen", aldus teambaas Toto Wolff in een bericht van sports.ndtv.com

Aangekomen op Silverstone leidt Hamilton voor Bottas met vijf punten verschil, met Max Verstappen met zijn Red Bull op de derde plaats. Verstappen hoopt het gat van 30 punten de komende twee races te dichten.

null
Thuiswedstrijd in Silverstone voor de steeds sneller wordende Racing Point

Thuiswedstrijd ‘Pink-Mercedes’
De thuisbasis van het Racing Point-team ligt op slechts een paar honderd meter van de ingang van het circuit en, na hun snelheid en potentieel in Oostenrijk en Hongarije te hebben getoond, hopen ze in Silverstone met Red Bull het gevecht aan te gaan voor het bemachtigen van een podiumplaats. Dit moet gebeuren voordat Renault opnieuw zijn algemeen verwachte protest indient, vanwege de omstreden integriteit van de 'Pink-Mercedes'.

Podium_Hungary_Verstappen_Hamilton_Bottas
De drie titeluitdagers voor 2020 op het podium v.l.n.r. : Verstappen, Hamilton en Bottas, wat gaan ze doen in Silverstone?.

Betere steun voor ‘Black Lives Matter’?
Ferrari, het enige team dat de suprematie van Mercedes in Silverstone de afgelopen jaren heeft onderbroken, toen Sebastian Vettel in 2018 zegevierde, zal na een flauwe start van 2020 waarschijnlijk hun strijd in een meer competitieve vorm voortzetten. Sebastian Vettel, in zijn laatste seizoen bij Ferrari, heeft zich dit jaar ontpopt als een goede medestrever van Hamilton, ter ondersteuning van de antiracistische houding van de sport en de bredere Black Lives Matter-beweging. Deze beweging heeft echter nog geen duidelijke en onvoorwaardelijke steun van de coureurs gekregen. Hamilton riep op tot meer eenheid en leiderschap op dit gebied, na een verwarrende pre-race 'take the knee'-ceremonie in Hongarije. De 20-jarige Lando Norris van McLaren zei deze week dat de coureurs echt wel gaan reageren en hij verwachtte "een betere structuur en een beter plan" te zien dan in voorgaande weekenden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS