Formule 1

Lando Norris: "Vorig jaar heb ik niet van de F1 genoten vanwege de zenuwen, maar die zijn nu weg"

Uitgegeven door Bart • 27 juni 2020 19:44 • Print artikel

Vorig jaar tijdens zijn debuut in de Formule 1 haalde Lando Norris naar eigen zeggen opgelucht adem dat hij de finishvlag zonder kleerscheuren had gehaald. De nu 20-jarige McLaren-coureur vindt het rijden in de F1 fantastisch, maar had in zijn rookiejaar behoorlijk last van zenuwen. "Zo erg zelfs dat ik er amper van genoten heb", zegt Norris in een interview met The Guardian. "Maar de zenuwen zijn nu voorbij."

Lando Norris


Norris kijkt uit naar de herstart van het seizoen van volgende week in Oostenrijk. "Ik heb het racen in een echte auto echt gemist. Dat gevoel dat je de auto naar de limiet neemt. Dit was de langste break ooit in mijn carrière. Ik begon als 7-jarig jochie, dus dit voelde wel erg vreemd."

Het seizoen 2020 zal ook vreemd zijn als het hele seizoen in zes maanden tijd afgewerkt gaat worden. Met meerdere triple-headers achter elkaar komt er veel druk op de teams en de coureurs. "Het wordt zeker anders. Zwaar voor de monteurs en engineers, maar ook fysiek en mentaal zwaar voor de coureurs als je zo veel races in korte tijd rijdt. Maar ik kijk er enorm naar uit. Het is cool om zo veel kansen in korte tijd te krijgen."

Lando Norris verraste alle 800 medewerkers met een gepersonaliseerd flesje water. Volgens directeur Zak Brown was dat volledig het idee van Norris zelf. "Lando heeft daar echt over nagedacht, het was zijn idee. Dit zorgt voor een goede teambuilding. Dit soort momenten brengt iedereen dichter bij elkaar."

Norris zelf omschrijft zijn actie als 'een klein bedankje naar alle medewerkers', maar Sainz en Norris hebben het team uit Woking positief veranderd. Norris woont vlakbij de fabriek, ging voor het coronavirus twee tot drie keer per week naar de fabriek. Hij ging dan op de foto met monteurs en ging met hen karten en golfen.

"Het is de taak van een coureur om iedereen gemotiveerd te houden", stelt Norris. "Je moet niet iemand zijn die alleen naar het circuit gaat, je race rijdt en dan weer naar huis gaat. Toen ik in 2018 nog reservecoureur was, vloog ik altijd met de monteurs en engineers naar de races toe. Ik bleef altijd om spullen in te pakken of te helpen opruimen. Niet omdat ik goed over wilde komen, maar gewoon omdat ik het leuk vond."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS