Formule 1

Komt Ferrari bedrogen uit? "Het is voor mij echt een rare keuze en ik ben nog in shock van,,,"

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 mei 2020 06:18 • Print artikel

Na de aankondiging dat Sebastian Vettel na dit seizoen bij Ferrari vertrekt, was er al snel de aankondiging van Carlos Sainz naar Scuderia Ferrari. Heeft Ferrari gekozen voor een duidelijke nummer één en twee in het team? Als Ferrari die keuze heeft gemaakt, dan komt de Scuderia volgens Jenson Button bedrogen uit.

Sebastian Vettel Ferrari

“Als Binotto denkt dat hij voor Carlos is gegaan, omdat hij denkt dat hij een goed duo in handen heeft, maar het Charles niet lastig maakt. Dan zit hij fout”, aldus Button tegen Sky Sports. “Carlos is een winnaar. Net zoals zijn vader, wil hij meedoen, alles geven en wil hij een kampioenschap mee naar huis brengen. Hij heeft de verkeerde persoon gekozen, als hij een goede sfeer in het team wil.”

De wereldkampioen F1 van 2009 is wel verbaasd dat de coureurs, zonder dat de rijders zich dit jaar al bewezen hebben van team wisselen zoals Vettel, die zijn vertrek al zo vroeg bekend maakte. “Het is op dit moment echt een rare tijd”, reageert Button. "We hebben in maanden nog geen auto op de baan gezien en coureurs maken op een moment hun keuze, ondanks dat ze niet gereden hebben. Dat is ongebruikelijk. Normaal is dit rond het midden van het seizoen. Je ziet hoe iemand gedurende het jaar presteert en dan neem je een beslissing. Vettel had op dit moment vier of vijf overwinningen kunnen hebben en ik ben zeker van dat het dan heel anders was geweest. Er moet meer zijn. Ik weet niet of Ferrari een andere weg in wil slaan en niet twee nummer één coureurs meer wil hebben. Het is voor mij echt een rare keuze en ik ben nog in shock van de beslissing dat Sebastian niet meer in een rode auto zit.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS