Formule 1

Kan Charles Leclerc de druk aan? "Hij was bijna God die alles kon! Wat van hem verwacht wordt, is compleet onrealistisch"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2020 21:29 • Print artikel

Charles Leclerc kreeg voor het seizoen al een contract van Ferrari tot en met 2024. De 22-jarige Monegask mocht blijven en Sebastian Vettel moet na dit jaar het veld ruimen. Alle ogen in ItaliŽ zijn dus gericht op de leeftijdsgenoot van Max Verstappen. Dit jaar kan Leclerc echter nog geen potten breken en maakte hij ook een aantal fouten. Voormalig F1-coureur Nick Heidfeld vraagt zich af hoe lang hij de Ferrari-druk aan kan.

Charles Leclerc

"Leclerc heeft het de laatste twee races niet goed gedaan", zei Heidfeld bij Sky Deutschland. "Ik zeg al maanden dat Leclerc in ItaliŽ wordt gezien als de grote redder van Ferrari. Het plan was om hem in de auto te zetten en te slagen waar anderen gefaald hebben om het wereldkampioenschap te winnen. In de weken en maanden voorafgaande aan het seizoen was hij bijna God die alles kon. Er wordt zoveel op hem geprojecteerd dat ook hij dat niet aan lijkt te kunnen. Het is duidelijk dat wat van hem verwacht wordt compleet onrealistisch is."

De druk gaat volgens Heidfeld nog hoger worden nu de snelheid er niet is in de Ferrari. "Vooral omdat Ferrari in ItaliŽ zit, kan en gaan het met die auto lastige tijden worden voor Charles. Aan het begin is iedereen altijd positief, maar als hij fouten gaat maken, zal de druk toenemen. Iedereen zal afvragen waar de prestaties blijven. Nergens is de druk zo hoog als bij Ferrari. Gelukkig is omgaan met de druk ťťn van de krachten van Charles, maar de grote vraag is of hij door kan gaan met zichzelf ontwikkelen. Ik ben nieuwsgierig hoe ver de curve omhoog gaat."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS