Formule 1

Jean Todt nog een jaar langer FIA-president en Alejandro Agag op pole voor opvolging: "Nog 12 maanden moeten wachten om..."

Uitgegeven door Peter Vader • 19 mei 2020 15:22 • Print artikel

FIA-president Jean Todt lijkt FIA-president te blijven, zelfs na het verplichte einde van zijn laatste termijn, dat in 2021 definitief afloopt. Hij heeft onlangs aangegeven dat hem kan worden gevraagd aan boord te blijven vanwege de uitzonderlijke omstandigheden van de corona-crisis. Tegelijkertijd hebben sommige berichten melding gemaakt van de namen die gekoppeld worden aan de functie van hoogste baas van de FIA. Luca di Montezemolo, Dave Richards, Formula E-baas Alejandro Agag en nog een aantal anderen zouden genoemd worden voor Todt's toppositie.

Jean_Todt_FIA_President

Maar het Italiaanse Automoto beweert nu dat, gezien de omstandigheden, de positie van Todt als FIA-president zal worden verlengd met nog eens twaalf maanden. Daarna beweert Automoto-correspondent Paolo Ciccarone dat Alejandro Agag, de Formula E-leider, op pole position staat om Todt vanaf 2022 op te volgen. "Zijn werk voor de Formula E, zijn relaties met de fabrikanten en zijn directe onderhandelingen met regeringen, betekent dat hij alle ideale eigenschappen heeft", zei Ciccarone, die vervolgde: "We zullen nog twaalf maanden moeten wachten om te begrijpen wat er is veranderd in de autowereld."

Babe-box

Xtra

COLUMNS