Formule 1

Jaloezie! Esteban Ocon kon niet accepteren dat Max Verstappen een F1-contract tekende: "Pijnlijk dat Verstappen..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 22 mei 2020 17:10 • Print artikel

In de Formule 3 pakte Esteban Ocon de Europese titel, maar het was Max Verstappen die direct naar de Formule 1 promoveerde. In zijn column voor de Formule 1-website, gaat de Fransman terug naar die periode. Ocon had het er maar moeilijk mee dat Verstappen wel een stoeltje bemachtigde in de Formule 1 en hij niet.

Max Verstappen Esteban Ocon F1 GP Brazil

“Na een paar races kwam Verstappen omhoog en opeens was hij de man die je moest verslaan”, vertelde Ocon in zijn column. “Ik won de titel in de Formule 3, maar het was pijnlijk voor mij dat Verstappen een deal in de Formule 1 tekende. Goed gedaan door hem, maar toen ik het nieuws zag, was het lastig voor mij om het te accepteren. Hij was derde, terwijl ik de titel won en ik had op dat moment in geen enkele klasse een stoeltje.”

De twee kemphanen kwamen elkaar overigens voor de Formule 3 al vaak tegen in diverse klasse in de karts. “De eerste keer dat ik tegen hem reed, was in 2010”, vertelt de Renault-coureur. “We zaten altijd dicht bij elkaar en soms raakten we elkaar. In 2011 vochten we voor het kampioenschap en hij won het uiteindelijk.”

Ocon haalt ook op dat zij ook duidelijk beter waren dan de rest van het veld en dat zorgde voor een groot duel. “Ik kan me een race in Italië herinneren, waar Max en ik voor de rest van het veld wegreden”, vertelt Ocon. “Ik was in staat om de race te winnen, maar dat is waar de rivaliteit begon.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS