Formule 1

Italiaanse Grand Prix in Monza nu ook achter gesloten deuren; Mugello hoopt op bezoekers

Uitgegeven door Wim Boekel • 30 juli 2020 14:23 • Print artikel

De Italiaanse Grand Prix-organisatie heeft bekend gemaakt dat de F1-race in Monza zonder bezoekers gaat plaatsvinden. Dat betekent dat er na de eerste drie races, maar ook de komende races in Engeland, Spanje en België, nog een race zonder support vanaf de zijlijn verreden gaat worden. Het probleem wordt allemaal nog steeds veroorzaakt door het Coronavirus, waardoor de veiligheidsprotocollen onveranderd op hoog niveau zijn en blijven.

Circuit Monza

“De 2020 Formule 1 Italiaanse Grand Prix op het Autodromo Nazionale Monza van 4-6 september gaat evenals andere Grands Prix, ook achter gesloten deuren plaatsvinden, in ieder geval zonder bezoekers”, aldus een officiële verklaring van het circuit in de provincie Lombardia, dat afgelopen maart als eerste in Europa heftig werd getroffen door het Coronavirus. “De reeds gekochte tickets worden terugbetaald voor de volledige waarde zoals daarop vermeld.”

De verwachting is ook dat de Toscaanse GP op Mugello met een beperkt aantal bezoekers kan plaatsvinden. Rusland en Portugal hebben al aangeven dat zij hopen dat ze de tribune aan het publiek ter beschikking kunnen stellen.

Monza_circuit_logo

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS