Formule 1

Houdt de Engelse overheid de Grand Prix op Silverstone tegen? Hockenheim klaar om het gat op te vullen

Uitgegeven door Wim Boekel • 20 mei 2020 07:03 • Print artikel

De F1-bazen willen vanaf juli de Formule 1-auto’s weer laten racen. Een dubbele race in juli in Oostenrijk lijkt al zo goed als zeker te zijn. De twee races op Silverstone lijken daarentegen onzeker te zijn. De vraag is of de Engelse regering de Formule 1, of welke sport dan ook, op de uitzonderingslijst van de 14-daagse quarantaine wil zetten. Wanneer de overheid in Engeland niet mee wil gaan, dan staat Hockenheim te popelen om het gat in te vallen. In Duitsland hoeft de poort maar open en is alles is kant en klaar om te gaan racen.

F1 Silverstone

“De quarantaine maakt het bijna onmogelijk om dit jaar een Britse Grand Prix te hebben”, zegt een F1-woordvoerder van de Daily Mail. Volgens de krant blijf de Formule 1 in gesprek met de Engelse overheid en wordt een besluit binnen 36 uur verwacht. Mocht de regering haar poot stijf houden, dan lijkt Hockenheim deze positie in te kunnen gaan nemen.

“Het is slechts een kwestie van de sleutel in de deur omdraaien”, aldus een bron. Mocht Silverstone niet op de kalender komen in 2020, dan is het voor de eerste keer in het wereldkampioenschap van de F1 dat er geen race op het voormalig vliegveld wordt verreden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS