Formule 1

Honda F1 vol lof over Max Verstappen: "Max is speciaal! Hij doet meer dan we verwachten"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 juli 2020 05:33 • Print artikel

De Grand Prix van Oostenrijk gaat bijna van start. Dit weekend brullen de F1-motoren weer en mag Max Verstappen weer aan de bak. Het is ook het tweede jaar dat de Formule 1-coureur van Red Bull met de Honda-aandrijving rijdt. Honda F1-directeur Toyoharu Tanabe kijkt tevreden terug op de eerste overwinning die de autofabrikant met Verstappen behaalde.

Max Verstappen Formula One Honda

“Dat is een van de mooiste herinneringen en het was een fantastische tijd”, vertelt Tanaba over de eerste overwinning van het team sinds haar terugkeer in het hybride tijdperk op het YouTube-kanaal van Honda Racing F1. “We hebben die overwinning met de coureurs, engineers en de rest van de teamleden op het circuit gevierd.”

Honda F1-directeur Toyoharu Tanabe Max Verstappen

Gedurende het seizoen werd de Honda-motor steeds krachtiger en het leverde mooie overwinningen op voor Verstappen. De Japanner is dan ook blij dat hij met zo’n top-coureur mag samenwerken. “Hij is speciaal. Hij doet meer dan we verwachten”, aldus de F1-directeur van Honda. “Hij is erg precies en in zijn algemeenheid erg rustig, maar soms ook met veel passie. Hij is ook een aardige jongen. De coureur is een van de beste sensoren op de auto. We kunnen de feedback van de coureur niet in de data zijn. Zij kunnen dingen voelen. Nog meer, we hebben een idee van hoe de auto voelt in de vuile lucht van andere auto’s. Ze voelen exact wat we nodig hebben.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS