Formule 1

Helmut Marko leeft mee met Mick Schumacher: "Hij had met een andere achternaam moeten beginnen"

Uitgegeven door Bart • 2 juli 2020 13:23 • Print artikel

Als Sebastian Vettel voor 2021 geen stoeltje in de Formule 1 weet te vinden, betekent dat wellicht dat er voor het eerst in lange tijd geen Duitse coureur in de F1 actief zal zijn. Na alle successen voor Michael Schumacher, Nico Rosberg en Sebastian Vettel is er een leegte ontstaan. Een leegte die wellicht opgevuld kan worden door Mick Schumacher, maar de druk op zijn schouders is vanwege zijn achternaam enorm.

Mick Schumacher


Dit jaar rijdt Schumacher in de Formule 2 voor het team van Prema Racing. Wellicht kan hij ooit in de voetsporen van zijn vader Michael treden. "De druk op zijn schouders is nergens mee te vergelijken", vertelt Red Bull-topman Helmut Marko in een interview met het Duitse Sport1. "Mick had met een andere achternaam in de motorsport moeten beginnen, maar daar is het nu een beetje te laat voor."

De familie laat weinig los over de gezondheid van Michael Schumacher, maar moeder Corinna ziet dat haar zoon zich wel vermaakt in de motorsport. "Mick doet wat hij leuk vindt en wil graag zien hoe ver hij kan komen. Natuurlijk is het anders dan andere kinderen van oud F1-coureurs. Mick houdt van zijn vader en heeft veel respect voor wat zijn vader bereikt heeft. Maar ik maak me over hem totaal geen zorgen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS