Formule 1

Helmut Marko lacht om de opmerking van Mercedes: "Het is grappig dat Toto..."

Uitgegeven door Bart • 19 mei 2020 07:06 • Print artikel

Het aangekondigde vertrek van Sebastian Vettel bij Ferrari zorgt voor twijfels bij concurrent Mercedes. Teambaas Toto Wolff hint op een langere samenwerking met Lewis Hamilton en Valtteri Bottas, maar heeft in meerdere interviews aangegeven ook naar de talenten uit eigen opleiding te kijken. Een andere optie is natuurlijk Vettel. Een Duitse coureur in een Duits team spreekt aan. Als het standpunt over talenten aan Red Bull's Helmut Marko wordt voorgelegd, wordt er hartelijk gelachen.

Helmut Marko


Na de terugkeer in de Formule 1 in 2010 heeft Mercedes altijd met ervaren coureurs gewerkt. Van de start met Michael Schumacher en Nico Rosberg tot Lewis Hamilton en Valtteri Bottas in de laatste jaren. Talenten krijgen voorlopig geen kans. Bottas kreeg de voorkeur boven Mercedes-junior Pascal Wehrlein, Esteban Ocon zocht zijn heil bij Renault en George Russell moet het achteraan de grid zien te rooien bij Williams.

Marko lacht om de opmerking van Wolff over het brengen van talenten. "Het is grappig dat Toto ook naar zijn eigen jonge coureurs wil kijken", zei de adviseur zondagavond in het ORF-programma Sport am Sonntag. "Tot nu toe is er bij Mercedes nog nooit een talent doorgebroken. Natuurlijk kan nog ooit gebeuren, maar tot nu toe is het niet gebeurd."

Marko heeft recht van spreken, omdat bij Toro Rosso en Red Bull diverse coureurs van jongs af aan zijn doorgegroeid naar de top van de Formule 1. Bekende voorbeelden zijn uiteraard Max Verstappen en Sebastian Vettel.

Babe-box

Xtra

COLUMNS