Formule 1

Geen protest tegen het DAS-systeem? Red Bull: "We zullen daar over nadenken"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 2 juli 2020 06:29 • Print artikel

SPIELBERG - Al enige tijd staan Mercedes en Red Bull niet op één lijn als het gaat om het Mercedes DAS-systeem. Met dat systeem kunnen Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas de positie van de wielen veranderen om extra tijd te winnen.

DAS-systeem Mercedes Grand Prix F1


Het systeem kwam naar voren tijdens de testweken in Barcelona. Red Bull was sterk tegen de technische gimmick van de Mercedes-innovatie. Daarom werd verwacht dat Red Bull, net als in Australië, zou protesteren tegen het gebruik van het DAS-systeem.

Helmut Marko informeert Auto, Motor en Sport nu echter dat de Oostenrijkse racestal andere prioriteiten heeft dan een protest: "We zullen daar over nadenken. Nu willen we deze Grand Prix eerst goed en veilig organiseren."

Red Bull Racing kan zijn grote titelrivaal op vrijdag de technische truc laten gebruiken om te zien wat het echt doet. De meningen over het DAS-systeem lopen sterk uiteen. De ene zegt dat het twee tienden van een ronde kan schelen en de andere zegt dat het wel een halve seconde tijdwinst kan opleveren.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS