Formule 1

Game F1 2020 wordt volledig Nederlands met commentaar van Olav Mol: "Was een flinke uitdaging"

Uitgegeven door Bart • 19 mei 2020 11:12 • Print artikel

Gamers die in Nederland de officiŽle game F1 2020 kopen, krijgen een speciale cover met Max Verstappen en Charles Leclerc erop. In andere landen prijken andere coureurs op de voorkant. De maker van de game Codemasters heeft vandaag bekendgemaakt dat de 2020-editie volledig Nederlands zal zijn. Het commentaar van de officiŽle F1-videogame wordt namelijk verzorgd door Ziggo Sport-commentator Olav Mol.

Olav Mol F1 2020


De Nederlandse F1-verslaggever is al sinds 1991 te horen als F1-commentator en heeft al meer dan 500 races voorzien van zijn deskundig en iconisch commentaar. In 2016 werd zijn historische commentaar van de eerste F1-overwinning van Max Verstappen in Barcelona bekroond met de Theo Koomen award, de prijs voor het beste sportverslag.

"Het was een flinke uitdaging, maar ook ontzettend leuk om in F1 2020 het verslag te mogen doen", zegt Mol in een reactie. "Niet alleen is F1 erg populair in Nederland door het succes van Max Verstappen en de terugkeer van het Circuit Zandvoort op de F1-racekalender, maar is de sport virtueel, met miljoenen spelers, ook populairder en realistischer dan ooit. Om als commentator onderdeel te zijn van de grootste racegame ter wereld is voor mij een enorme eer."

F1 2020 ligt vrijdag 10 juli in de winkels en wordt uitgebracht voor PlayStation 4, Xbox One, Windows PC en Google Stadia. Spelers die de Michael Schumacher Deluxe Edition aanschaffen ontvangen exclusieve content en krijgen drie dagen vervroegde toegang tot de game.

Olav Mol

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS