Formule 1

Formule 1: "We zijn legaal en we hebben geen enkele sportieve of technische regel overtreden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 28 juli 2020 19:10 • Print artikel

De Racing Point-auto wordt vanaf het begin van de wintertests in Barcelona gekscherend de 'Roze Mercedes' genoemd. De concurrentie doet dat, omdat de bolide enorm lijkt op de Mercedes W10 van vorig jaar. Het leverde al protesten van Renault op, dat de legaliteit van de RP20 in twijfel trekt. Teambaas Otmar Szafnauer is ervan overtuigd dat zijn auto legaal is.

Otmar Szafnauer


"Ik denk niet dat het onderzoek negatief voor ons zal uitpakken, maar als dat wel zo is, gaan we in beroep", zegt Szafnauer over het onderzoek van de de technische afdeling van de FIA tegenover Planet F1. "Onze brake ducts zijn legaal en we hebben geen enkele sportieve of technische regel overtreden."

Toch geeft de teambaas toe dat er wat frustratie is. "De enige reden dat ik wat gefrustreerd ben, is omdat ik alle informatie over het ontwerp van de brake ducts heb en de rest van de grid niet. We hebben alle informatie niet bij de stewards aangeleverd, maar bij de FIA en de FIA was tevreden en noemde onze auto legaal."

"Zo werkt het juridische systeem echter niet", legt Szafnauer uit. "De stewards hebben het recht en de macht om een onderzoek in te stellen. Daarom hebben nu ook de stewards geïnformeerd, maar dat kost wel tijd."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS